Gratis gevoelsdagboek

ONTVANG HET GRATIS 
GEVOELSDAGBOEK

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

Voelen is een dingetje

Je houdt niet van gepiep en je wilt je niet aanstellen, dus je pakt jezelf aan om door te zetten. Je gevoel zet je hierbij vaak aan de kant. 
Je kunt ervan balen dat je hoofd altijd aan lijkt te staan. Hoe zet je dat  denken, analyseren, reflecteren en ordenen nou uit, zodat je weer eens simpel kunt genieten en ontspannen?
Het voelt of je aan het overleven bent. Angstige en droevige gevoelens schuif je steeds aan de kant. Dat doe je al zó lang, dat je soms niet meer weet wat je nog voelt, alsof je verdoofd bent. 

Met mijn hoofd weet ik wel dat ik ook gelukkige en leuke momenten beleef, maar ik lijk alleen de negatieve gevoelens en momenten te onthouden. Je schaamt je ervoor dat je dat zo voelt. 

Als er veel tegelijk op je afkomt voelt het verstikkend, alsof je verdrinkt. Je doet wat je altijd hebt gedaan: gevoel uit, kop ervoor en doorzetten. De spanning die je van binnen voelt krop je op. De buitenwereld ziet er niks van, maar jij voelt je ongelukkig en gefrustreerd en hebt geen idee wat je met dat gevoel aan moet. 

Download het GRATIS gevoelsdagboek 
en ga jezelf beter begrijpen.

Wat moet ik eigenlijk met dat gevoel?

:”Gevoel is een slechte raadgever” zeggen we vaak. Ik ben het daar wel mee eens. Toch heeft gevoel wel degelijk een hele waardevolle functie. Je gevoel is een signaal van wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Met andere woorden; als je je gevoel negeert, dan negeer je wat jij nodig hebt, waardoor je jezelf na verloop van tijd kwijtraakt. Je wordt hard, gevoelloos of overspannen en opgebrand. 
Even een voorbeeldje: 
De frustratie die je vandaag voelde toen de kinderen hun jassen weer op de grond hadden gegooid in plaats van de kapstok te gebruiken, wat zei dat gevoel tegen je? Het onzekere gevoel wat je had toen je tijdens een vergadering om je mening werd gevraagd, wat wilde dat gevoel zeggen? Of ergernis dat jij doorwerkte terwijl je eigenlijk al vrij was, wat heb je met die frustratie gedaan? 
Nuchter als je bent zul je vooral logische keuzes maken, om zo controle te houden op wat er op je afkomt. Maar als je je gevoel negeert ga je uiteindelijk op je tandvlees lopen en moet je steeds harder werken om je hoofd boven water te houden. 
De signalen van je gevoel heb je nodig om goede keuzes te maken en goed voor jezelf te zorgen. Om die signalen te gaan begrijpen, zul je er eerst naar moeten gaan luisteren. Met dit GRATIS gevoelsdagboek geef ik jou de leuke uitdaging om even stil te staan bij wat er allemaal in jou omgaat, waardoor je jezelf en wat je voelt beter zult gaan begrijpen en je keuzes kunt gaan maken die goed zijn voor jou. 
 

Ervaringsverhalen

  • Ervaringsverhaal 1
    -Anoniem-