Uitgesteld geluk

Er is altijd wel een reden om NIET te kiezen voor wat jij belangrijk vindt.
Herken je dat?
– er is geen tijd genoeg
– je hebt niet genoeg ruimte in je hoofd
– mensen om je heen hebben je nodig.
etc.

 

‘Nu nog even niet, misschien later’, denk je dan.

 

Voor alles wat MOET máák je tijd en zet je jezelf ertoe, maar dat geldt meestal niet voor wat je gewoon fijn zou vinden of wat je leuk vindt om te doen. Dus die wandeling die je graag dagelijks zou willen maken of de cursus die je graag wilt volgen, daartegen zeg je ‘nee’.
Dat geldt ook voor het weekendje weg met een vriendin of voor het boek wat je graag zou willen lezen.


NU lijkt NOOIT het goede moment.

Ik ga je uit je droom helpen: STRAKS wordt je volgende NU.
Dus als je wacht op STRAKS, dan komt er NOOIT een goed moment.

Voor mezelf noem ik het ‘uitgesteld geluk’, dat wachten op het goede moment.
En ik was er echt heel goed in, echt héél goed!
Ik heb heel lang gewacht op ‘HET GOEDE MOMENT’ voor werkelijk alles,
omdat ik geen keuzes durfde te maken, maar ook omdat iets anders altijd belangrijker leek dan mijzelf.

 

Een van die ‘grote’ knelpunten was voor mij bijvoorbeeld om te gaan werken of bij de kinderen thuis te zijn. Als ik zou kiezen om thuis te blijven bij de kinderen, mistte ik de uitdaging van het werk. Als ik zou kiezen om te werken, dan had ik het gevoel dat ik er niet genoeg was voor de kinderen.
Dus ik koos voor de compromis van vrijwillige werkzaamheden. Dan was ik flexibel genoeg om er te zijn voor iedereen waar ik me verantwoordelijk voor voelde en kon ik ook doen waar ik energie van kreeg, toch? Dat was inderdaad het idee, maar eigenlijk had ik steeds het gevoel dat mijn werk tussen alle dagelijkse dingen door ‘geprutst’ moest worden, waardoor ik veel stress en maar weinig voldoening had van de dingen waar ik eigenlijk energie uit had willen halen.

 

Nu heb ik het mijn hele leven al moeilijk gevonden om keuzes te maken, maar wat ik nog veel moeilijker bleek te vinden, was het kiezen voor mezelf.
Door mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel koos ik altijd voor wat praktisch en logisch was, niet voor wat fijn was of wat ik zelf nodig had.

 

Wat een verademing toen bleek dat je dat dus gewoon kunt leren! (Ja écht, dat kun je gewoon léren!). Ik wil je daarom op het hart drukken: Wacht niet tot je straks spijt hebt.

 

NU is het GOEDE MOMENT om te gaan kiezen voor jezelf!
Als coach kan ik je in een paar gesprekken helpen om weer die ruimte en ontspanning te vinden die je nu zo mist.
Heb je al een paar keer gedacht; ‘oh dat doe ik ook! Ik stel mijn eigen geluk ook uit!’

 

Als jij gaat leren kiezen voor wat belangrijk is voor jou, dan ben je zoveel meer tevreden en gelukkig. Je doet het niet alleen voor jezelf. 

Het gevolg is dat álles wat je doet positief beïnvloed wordt, óók je gezin, óók je dagelijkse werkzaamheden en alles er omheen. Een win-win dus.

 

Ben jij al klaar met uitstellen? 

Stuur me dan een mailtje via contact@coaching2grow.nl. Gratis en vrijblijvend kijk ik even met je mee wat jij nodig hebt om weer ontspannen en gelukkiger jezelf te kunnen zijn. Als jij je hierin herkend weet ik nu al dat ik je in een half uurtje een paar aha-momenten kan bezorgen.   

 

Comments are closed.