Het gaat niet vanzelf, dus blijkbaar is er winst te halen! 🏆🏆

Mijn 5 mannen hadden geld bij elkaar gelegd. Maanden was er naar de nieuwe game uitgekeken. 🎮 In afwachting van de bezorging, werd er volop gespeculeerd en de trailers werden kritisch bestudeerd.
 Net als de nieuwsgierigheid werd het ongeduld alsmaar groter 😅


Eindelijk, na maanden wachten kwam op 12 mei 2023 de nieuwe game van Zelda uit, in het weekend van moederdag. Om de beurt herinnerden de jongens me aan het grote cadeau wat ze voor mij hadden bedacht: 

‘Mem, jij krijgt van ons voor moederdag een heel weekend rust cadeau!’ 🤣

 

Voor wie niet zo in het gamen of de jongenswereld bekend is;
 Zelda is een soort hele grote puzzeltocht waarbij de hoofdpersoon die Link heet, zijn grote liefde ‘prinses Zelda’ moet gaan bevrijden 🥷🏻 🏰 👸🏼 Het is een spel vol spannende missies, waarbij Link steeds nieuwe vaardigheden moet leren 🤺, om uiteindelijk de grote slechterik in het spel te kunnen verslaan.
Als enige vrouw in ons gezin ben ik inmiddels door de wol geverfd. Ik bedien de controls niet, maar ik puzzel en denk graag mee 🧩

Link, de held die zijn geliefde prinses Zelda wil redden

Tijdens een van de missies hoorde ik mezelf zeggen;
💥⚔️💥 “Tsjonge, hier zijn veel sterke vijanden! Blijkbaar is hier wat te halen!”
En inderdaad, dat bleek ook zo te zijn 🏆.

Aan dat zinnetje moest ik even denken toen ik kort daarna een workshop gaf aan 70 vrouwen. Ik heb al heel wat workshops gegeven en menigmaal voor grote groepen vrouwen gestaan in de afgelopen 10 jaar, maar elke keer is het weer spannend en geeft het weer onrust.
Het voelt regelmatig als een gevecht tegen verschillende sterke vijanden. De ene heet angst, de andere trots, twijfel vecht tactisch en ontmoediging probeert terrein te winnen. Je zult begrijpen dat ik me meer dan eens afvraag waarom ik het eigenlijk workshops geef 🤔 
De dag van tevoren denk ik vaak genoeg; ‘dit was de laatste keer’.

En daar schoot dat zinnetje door mijn hoofd:
‘Er zijn hier veel sterke vijanden! Blijkbaar is hier wat te halen!’

Na de workshop weet ik weer wat er te halen was.
Sommige vrouwen leerden God op een nieuwe manier kennen en zijn bemoedigd. De workshop heeft hoop gebracht, waar moedeloosheid was. En nog veel meer.
Dus ja! Die strijd vooraf was eigenlijk best logisch. Ik realiseerde me dat als ik niet door de weerstand heen had gevochten of de moed had opgegeven, dan was ik deze zoete ‘overwinningen’ misgelopen.

En voor jou is het niet anders.
Ook jij maakt keuzes die je op weerstand laten stuiten. Als jij buiten je comfortzone stapt, zal angst je proberen uit te putten. Als jij gaat zoeken naar de antwoorden op je vragen dan gaat twijfel je lam proberen te leggen. En zo kan ik nog wel een rijtje vijanden opnoemen die hun best zullen doen om jou van de winst af te houden.

De winst die voor jou te halen is, is leven in vrijheid. Nu weet je misschien met je hoofd wel dat je vrij bent door wat Jezus voor jou heeft gedaan, maar door het gevecht in je binnenste lukt het soms niet om je écht vrij te voelen. Dat gevecht en eindeloze twijfels kunnen je, weet ik uit eigen ervaring, heel moe en moedeloos maken.
 

 

Maar die strijd in jouw binnenste is er niet voor niks,…
Ik weet zeker dat er iets te halen is!

 

In mijn werk als coach spreek ik zoveel vrouwen die moegestreden zijn. Door schaamte voor hoe ze zich voelen, hebben ze steeds gedacht dat ze het alleen op moesten zien op te lossen. Juist dat, is volgens mij 1 van de leugens die onze tegenstander inzet om onze kracht en vreugde te roven. 
Geloof ‘m niet! Je hoeft het niet alleen te doen.

 

Wees dus niet verbaasd als je gaat denken;
‘Hoezo vrij jezelf zijn? Je moet je niet zo aanstellen, het valt wel wat mee’
of ‘jij moet je schamen, je hebt niks om te klagen’.
Deze gedachten zijn leugens waarmee jou tegenstander je af wil houden van de grote winst die ook voor jou te halen is, want God houdt intens veel van jou en zijn hart zingt van vreugde over jou of je het nu kunt geloven of nog niet. 

 

Comments are closed.