Kleine klotsjes 💦, voor zoete 🍎🍏

Het buiten naar binnen halen. Het was (of is dat nogsteeds?) een trend. Je weet wel, van die botanische gezelligheid. Potten: hoge, lage, grote en kleine, met of zonder pootjes. Grote planten en kleine plantjes. Kastjes, tafels, met groen gevulde plantenhoekjes. 
Het ziet er zo knus en kneuterig uit! 

Maar het is aan mij niet besteed.

Eerlijk is eerlijk, planten hebben bij mij een zwaar leven.  Alleen de die-hards zullen mijn regime overleven 😂

Maar ik heb zo mijn momenten. Dan overlaad ik mijn plantjes met liefde in de vorm van een flinke scheut water, zodat ze er weer even tegenaan kunnen 😉.

Heb jij dat wel eens gedaan? Weet je wat er dan gebeurt? 
Als de grond zó droog is, dan gaan de plantjes drijven!  🏄🏄🏄
Ze kunnen niks met al dat water! De droge kluit kan het water gewoon niet zo snel verwerken.

Je kent mij inmiddels een beetje, want ook hierin zie ik weer zo’n prachtige vergelijking. Opnieuw spreek ik uit ervaring en ik zie zoveel vrouwen doen wat ik vroeger ook gewend was om te doen.

 

Door de dagen heen was ik, nog niet zo lang geleden, altijd kritisch op mezelf. Ik legde mezelf hoge eisen op en was ongenadig en liefdeloos voor mezelf. Ik was gewend mezelf ‘uit te drogen’, tot ik zo’n gebrek aan liefde had, dat ik mezelf onderdompelde in zelfmedelijden, chocolade eten en alles wat maar als liefs voor mezelf voelde. 
🏄🏄🏄
Op die liefde moest ik dan weer tijden teren, want zo snel mogelijk ging ik weer over op mijn strenge regime, waarbij ik hard was voor mezelf en mezelf uitputte, omdat ik nooit goed genoeg kon zijn. 

 

🪴 Natuurlijk kunnen mijn plantjes mijn liefdevolle verzorging veel beter aan, als ik ze elke week een klotsje water geef.  Gewoon, met regelmaat, een scheutje om de aarde vochtig te houden. 💧

 

Voor jou en mij is dat niet anders. We hebben het nodig om door de dag heen onszelf scheutjes liefde te geven, bijvoorbeeld door:

💧op tijd te eten en water te drinken of een pauze te nemen
💧onszelf te waarderen en liefdevolle gedachten over onszelf te denken.
💧 tevreden te kunnen zijn en te kunnen genieten van wat er wél is, in plaats van ontevreden en gefrustreerd te zijn over wat er niet is. 

Ben jij lief voor jezelf? Of sta jij nog veel vaker dan je eigenlijk wilt, onder je eigen strenge regime? 

 

Het leven, opvoeding en omstandigheden kunnen gemaakt hebben dat jij geleerd hebt te overleven met een ‘droge kluit’. Het is moeilijk geworden om te genieten en plezier te hebben. De overlevingsstand is zo gewoon voor je geworden dat je soms het gevoel hebt dat je niet eens meer weet wie je echt bent. Krijg je een compliment, waardering of bevestiging? Dan kun je het maar moeilijk geloven. Het voelt eerder ongemakkelijk, jouw droge grond kan zoveel liefde bijna niet ‘absorberen’. 

 

Mijn coachtraject is dan als een badje, waar jouw droge kluit vol kan zuigen met water. 💦  Wat me met planten nog niet altijd goed afgaat, lukt me bij klanten heel goed; Ik leer je te begrijpen wat je voelt en jezelf te geven wat jij nodig hebt.

Het gevolg? Jij zult gaan bloeien als nooit te voren!

 

🌸🌸💃🏼🌸

Ik wens je heerlijk 2024, een nieuw jaar vol liefdevolle scheutjes. Als je ‘kluit’ heel droog is, dan dringt het niet altijd meteen door, maar ik moedig je aan te blijven gieten. Ik gun jou een nieuw jaar vol prachtige bloemen, met zoete vruchten tot gevolg! 🌳🍎

Liefs, Talitha Messchendorp

 

Comments are closed.